Me olemmekin onnellisia!

Elokuun Kauneus&Terveys-lehti pohtii myös onnellisuutta, kuten minäkin. Lehden kannessa kysytään, onko onnellisuus oma päätös?

Mukavaa luettavaa kun artikkelin naiset kertovat miten he ovat toimineet, sen jälkeen kun ovat päättäneet olla onnellisia. Monia pieniä ja hiukan suurempiakin tekoja onnellisuuden puolesta.

Puhuttelevaa on onnellisuustutkija Markku Ojasen kirjoitus. Siinä kerrotaan , että 90 prosenttia suomalaisista valitsee kyllä vastauksen, kysymykseen oletko onnellinen. Melko onnellisiksi ilmoittautuu yli 70 prosenttia suomalaisista. Kirjoituksen mukaan erikoisinta kuitenkin on, etteivät suomalaiset tahdo hyväksyä sitä, että ovat yksi maailman onnellisimmista kansoista. Suomalaiset haluavat väen väkisin olla melankolisia ja muutenkin surkuteltavia.

Saavatko onnellisiksi ilmoittautuvat ihmiset Suomessa hiukan yksinkertaisen ja jopa tyhmän ihmisen maineen? Voisiko meillä vakavasti otettava henkilö leimautua onnelliseksi? Minusta tuntuu, että juuri nämä seikat pitävät suomalaisia mieluummin siellä melankolian puolella. Onhan myös toisaalta muistettava, että minunkin lapsuudessa lastenkasvatuksen kultaisena ohjenuorana pidetyt sanalaskut, opettavat myös ettei onneaan missään pidä julistaa. Näinhän se meni,  Kell’ onni on, se onnen kätkeköön.

Nyt on mukava olla kosmetologi ja näin hiukan vähemmän vakavasti otettava henkilö. Saa reilusti olla onnellinen! Mielestäni ”onnellisuuden näyttöoikeus” voisi kyllä kuulua kaikille, asemasta riippumatta, eikös?

Tämä onnellinen ihminen on nyt pakannut matkalukut ja aamulla lennän Mumbaihin. Siellä koulutan päänahan pigmentointia isohkon kauneusketjun työntekijöille. Mahtaakohan intialaiset pohtia onnellisuutta, vai mikä on heidän tapansa kokea asioita myönteisesti. Siitä kuulette seuraavaksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s