Odotanko liikaa?… kysyy nuori tytön hupakko

Eilisen blogini ajatus oli, että haluan päättäjiltämme laajempaa näkökantaa ja ymmärtämystä alamme ongelmiin. Mikäli kynsienteosta ja ripsien laitosta tehtäisiin luvanvaraista on tilanne mielestäni melko hullunkurinen koko kosmetologista alaa ajatellen. Jos siirrän tilanteen rakennusalalle niin ehkä useammalla on mahdollisuus ymmärtää asiaa. Tässä ikäänkuin sallittaisiin kenen vaan kouluttamattomankin, rakentaa ihan mitä vaan täysin vailla valvontaa, mutta laatoittamisesta ja öljymaalien käytöstä  tehtäisiin luvanvaraista. Perusteena olisi laastipölyn ja öljymaalien aiheuttamat mahdolliset allergiset oireet sekä maalien vaarallisuus silmää osuessaan. Näin luvanvaraisuudella suojeltaisiin ennenkaikkea laatoittajia ja öljymaalareita. Tavallinen kansalainen kun sitten tilaisi kotiinsa remonttia, niin hän voisi luottaa, että laatoitustyöt ja öljymaalaukset suorittaa koulutettu ammattilainen, oikein suojautuneena ja näin mahdolliset terveysriskit olisivat tältä osin mahdollisimman pienet. Vastuu muun remontin osalta jäisi täysin kansalaiselle… mikäli hän osaisi valita oikean ammattilaisen niin remontti varmasti onnistuisi. Toisaalta pahimmassa tapauksessa remontti saattaisi epäonnistua niinkin pahasti, että kansalaiselle tulisi siitä pysyvää haittaa ja vammautumista… lohduttaakohan siinä tilanteessa kauniit ja turvalliset laatoitukset sekä maalaukset? Toivottavasti pysyitte mukana…

TruageKeskustelu jatkuu ja olenpa oppinut esimerkiksi, että näillä kysymyksillä on kuulema tarkoitus nostaa esille juuri tällaisia yksittäisiä pikkuasioita. Mikäli ministerin halutaan kiinnostuvan asiasta täytyy näkökulman olla kuulema tarpeeksi ”puhutteleva”.

Päivän päätteeksi kävin tänään hakemaassa sellaista nostetta, että sillä leijun kevyesti seuraavat viikot. Nyt ei helpolla osu iskut vyön alle… minusta tulikin sitten ihan nuori, suorastaan tytön hupakko. TruAge on mittaus, jossa arvioidaan kehon ikää. AGE-arvojen määrittely voidaan suorittaa veri- tai virtsakokeella tai ihobiopsialla ja nyt se voitiin tehdä erityisellä skannerilla, joka vastaa ihobiopsiaa. Näihin AGE-arvoihin vaikuttaa elämäntavat, ravinto, liikunta, tupakointi, alkoholinkäyttö, perimä, stressi ja riittävä lepo. Parhain tapa alentaa arvoja on syödä paljon kasviksia, välttää sokeria ja epäterveellisiä ruuanvalmistustapoja ja tietysti nukkua riittävästi, harrastaa liikuntaa sekä olla stressaamatta. Näiden ruotsalaismiesten mielestä, AGE-arvojen tuntemus olisi meille yhtä tärkeää kuin on tietää kolesteroliarvomme. Minä ja hoitolamme Henna siis innokkaina asetuimme jonoon – nyt tulee totista tietoa. Jonossa pohdin nukkuneeni viime yönä vain muutaman tunnin ja ajattelin, että hullusti käy. Vaan eipä… minun kehoniäkseni saatiin 26 vuotta ja Hennan vastaavaksi 20 vuotta. Näin nuoria tyttöjä meillä Bravassa! Jatkossa voinkin siis sanoa, että energisyyteni salaisuus on nuoressa kehoniässä, kun tähän asti olen sanonut minulla olevan hyväasentoinen ADHD.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s