Purjehdushullu kuunteli Radio Voicea…

AiristollaVietin viikonlopun merellä purjehtien ja olipa nautinnollista. Lämmin syksy antoi parastaan – aurinkoa ja tuulta. Tämä yksinpurjehdus on minun hulluuteni, mutta toivon todella, että jokainen voi  löytää elämästään oman hulluutensa. Jotain missä on mukana koko sydämestään, henkeen ja vereen, hulluna. Yksinpurjehduksessa nautinnon tuo juuri yksin kokeminen, ei tarvitse jakaa, ei riittää, ei keskeyttää ajatusta, ei huomioida ja listaa voi toki jatkaa melko pitkään. Tänä viikonlopusta erityisen teki toinen naisisto, jonka seurassa vietin illat seurustellen. Yhdistelmänä täydellinen, purjehdusta yksin ja rannassa seurustelua hyvässä seurassa.

Eksyin taas kuuntelemaan Radio Voicea ja pakkohan sitten oli soittaa Radio Voicen studionumeroon. Pääsin kommentoimaan kuumana käyvää ripsikohua radiossa. Nyt kysyn teiltä, voiko pähkinäallerginen syödä pähkinää, nikkeliallerginen pitää nikkelikoruja, tai kumiallerginen käyttää kumihanskoja? Kuuntelin silmät ja korvat ymmyrskäisinä miten keski-ikäisen kuuloinen nainen sanoi ajautuneensa astmalääkkeiden käyttäjäksi, koska ripsiliima aiheutti hänelle hengenahdistusta. Voi hyvä ihme, en ymmärrä! En tätä rouvaa, en ripsiammattilaista enkä varsinkaan sitä astmalääkereseptin  kirjoittanutta lääkäriä. Suomalaiset on fiksuja, mutta nyt ollaan liikkeellä todella sammutetuin lyhdyin. Tätä täytyy siis takoa! Jotkut voivat herkistyä ripsiliimalle, aivan samoin kuin nikkelille ja altistuksen jatkuessa voivat saada allergiaoireita. Ripsiliimalle, nikkelille tai kumille ei olla allergisia syntymästä asti, vaan niille allergisoidutaan kun niille altistutaan. Kun allergiaoireita sitten ilmenee on ripsistä pakko luopua, halusi sitä tai ei. Allergiaoireet vain pahenevat altistuksen jatkuessa ja ohittuvat vasta kun ripsistä on luovuttu. Mikäli ripsiväriin palaaminen ahdistaa voi pohtia sitä ripsiammattilaista ja miettiä hänen tilannettaan, jos vastaava allergisoituminen tapahtuisi hänelle. Hänellä kun pienenisi myös ansiot ja kaikki tämä tapahtuu nopeasti, koska ammattilaisen altistuminen on niin voimakasta. Elämä on epäreilua ja toisilla ripset eivät aiheuta mitään oireita koskaan. Kuulin samalla muita hurjia tarinoita ripsistä ja vielä lisään pari asiaa. Oikein laitettuna ripset eivät rasita omia ripsiä. Näitä ohjeita miten ripset laitetaan oikein ei ole monta, mutta muutama kuitenkin. Asiakkaankin on hyvä muistaa niistä muutama. Ripsiä ei saa liimata aivan ripsen juureen kiinni, vaan selvästi siitä ylemmäs. Ripsen pituuden määrittää asiakkaan omien ripsien pituus, et siis voi toivoa tiettyä pituutta ellei omat ripsesi jaksa sitä kannattaa. Näillä mennään jo pitkälle! Kansanedustajan toivomus, että ripsiä ei opetettaisi pikakursseilla vaan kunnon koulutuksessa on silti aika paksua. Ammattilainen oppii ripsienteon teorian  tunnissa ja sitten harjoitellaan… Ehdotan, että ripsientekijällä tulisi olla suoritettuna soveltuva perustutkinto kuten kosmetologi, hieroja, meikkaaja-maskeeraaja tai terveydenhuoltoalan koulutus. Näin varmistetaan ammatillisuus. Tämä lause -villinä rehoittava bisnes ei mielestäni kuvaa mitenkään ripsiammattilaisen työtä. Siinä ei ole mitään villiä vaan oikeastaan se on hyvin kurinalaista ja järjestelmällistä, mutta valinta on kuluttajan! Valitkaa oikea ammattilainen, villien sijaan!

Viikonlopun kun viettää sydämestään hullutellen niin sitten on hyvä aloittaa uusi viikko. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s