Maalasin olohuoneen seinän mustaksi…

Oikeastaan kaikki alkoi siitä, kun löysin ulkomaisesta nettikaupasta vihdoin sellaisen kattolampun kun olen etsinyt tai paremminkin ”sen lampun” kukkarolle sopivaan hintaan. Ei siis muutakuin tilaamaan ja nyt saankin myyntiehtojen mukaan odotella keskimäärin 6-8 viikkoa… jouluna meillä on siis katossa tuo kaunotar.

Lieneekö syynä syysflunssa vai yleinen pesänrakennusvietti niin tästä lampusta pyörähti sitten sellainen pallo liikkeelle, ettei loppua ihan heti tullutkaan. Torstaina kun tulin kotiin aloin pohtia tyhjyyttä huutavaa makuuhuoneen seinää ja visioin mitä siihen haluaisin. Visioita on, mutta onko ne hyviä valmiina? Onneksi tiedän kenellä on aina varma vastaus – ystäväni, kukkakauppias Mira on pettämätön sisustaja. Konsultaatiopuhelu johti sitten kotikäyntiin vielä samana iltana ja suunnitelma oli valmis. Olohuoneesta kaksi seinää saa uuden maalin, puhtaan valkoisen mattamaalin. Tämän toisen seinän, television taustalla oleva alue,  suunniteltiin maalattavaksi mattamustaksi. Sohvan sivulle, maalattaisiin hopeiset kiehkurat lattiasta kattoon ja sitten tietysti verhot uusiksi – mustiksi nekin!. Olohuone siis tässä ja sitten asiaan – makuuhuoneeseen! Sunnittelemani, erilaisista tauluista koostuva hässäkkä ei saanut tuulta siipien alle – sen sijaan Mira suositteli seinälle laitettavalsi ison peilin vaakaan ja sitten verhot uusiksi! Alunperin puhelimessa Mira meinasi etten enää jatkossa nukkuisikaan niin voimakkaan värisessä huoneessa – rauhallisuutta meinasi hän tarjota. Paikan päällä hän kuitenkin päätti jatkaa lähes samoilla väreillä – mutta lisää väriä verhoon ja sekin musta. Kattolamppu olisi sielläkin vaihdon edessä, koska huoneeseen tarvitaan pehmeyttä ja lukulamppukaan ei saanut siunausta. Lupasin piilottaa tuon lukuvalorumiluksen sängyn reunan alle ja pöydälle hommaan oikein pehmeän lampun.

Nyt on sitten tuunattu – olohuoneessa on valkoiset lämpimämmän väriset seinät ja musta seinä TV:n takana on todella hieno! Hopeinen köynnös on sekin oikein hyvä ja mustata verhot on sopii hienosti. Samalla kun sitten tuli pöllyteltyä nurkkia … poistui olohuoneesta iso paperivalaisin, tyhjeni TV:n vierusta ylimääräisistä tavaroista ja päätös soutulaitteen myynnistä vahvistui. Makuuhuoneeseen ostin ison vaakapeilin ja mustan verhon, Yöpöydälle sain ison jalkalampun, pehmeällä varjostimella – ainoastaan kattovalaisin on vielä löytymättä. Tässä samalla, kun kaikki remonttivälineet on valjastettu, tuli tehtyä muutakin. Ulko-oven maalasin sisäpuolelta kiiltävän mustaksi ja kynnyksen maalasin myös uudestaan. Keittiön viimeiset repsottavat kohdat eli teipillä kiinni olevan kaapinpäädyn peitelevyn ja jalkalista nurkkapalan liimasin kiinni. Eteisen kärsineisiin kulmiin liimasin kulmalistat. WC:ssä sain vihdoin saumattua lavuaaripöydän tukipuun laatoituksen. Tuo pieni määrä laastia onkin odottanut puuhaan ryhtymistä jo yli kaksi vuotta. Loppuhuipennukseksi ja siksi koska korkkasin ison määrän Sikaflexiä, sain idean korjata olohuoneen keskellä kököttävän nojatuolin. Tuo poikien rakastama ja loppuun istuma, mekanisminojatuoli on saanut minulta jo lähtöuhkauksen. Sen selkänoja onkin repsottanut viimeiset kuukaudet – ja olen siis vain katsonut sivusta. Selkänojan kiinnitysmekanismi on pettänyt, raskaiden poikalasten istumisesta!! Näin minulle on kerrottu, kun olen ihmetellyt miksen itse ole onnistunut rikkomaan selkänojaa, vaikka olen kuormittanut tuota tuolia joskus itseni ja erään yli satakiloisen ystäväni painolla. Tässä ei ehkei  painolla olekaan niin paljon merkitystä vaan uskon selityksen löytyvän fysiikan muista laita.. Nyt siis mekanismit kiinni maksimaalisella ruuvimäärällä ja kaikkialle Sikaa niin paljon kuin mahdollista.

Tuntuupa hyvältä – melkoinen viikonloppupyrähdys, mutta nyt vain viimeiset tavarat pois ja  viimeistelyyn vielä Miralta, Vivahteesta uusi kukka. Kaunista on ja repsottavia pikkukohtia melkoisesti vähemmän. Kannatti ja kiitos Mira neuvoista ja kotikäynnista!

Flunssakin on parempi – tänään aamulla löysin kaapistani antihistamiinitabletteja, jotka määrättiin pari vuotta sitten minulle virustautiin. Nuo Aerinaze-tabletit on merkillisiä – ne aukaisevat hengitystiet ja poistavat ahdistuksen tunteen todella hyvin, mutta samalla piristävät niin, että on oikeastaan vaikea nukkua. Jos siis aikoinaan allergialääkkeet nukutti niin kehitys on mennyt eteenpäin – nyt on virkeä flunssaisenakin, lepääminen vain on haasteellista. Vinkkinä siis syysflunssan kanssa taisteleville – ahdistus poistuu ja jaksaa!!!

Mukavaa viikkoa lukijani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s