Myytävänä rehellisyyttä ja luotettavuutta…

Mistä olemme valmiita maksamaan ja mistä emme haluaisi – haluaisitko maksaa luotettavuudesta? Olenko poikkeava, jos en halua? Olen luotettava ja toimin niin, että ansaitsen asiakkaiden luotettavuuden. Luottamus syntyy pikkuhiljaa ja jokaisella vähän eriasioista, tätä ei voi mielestäni kiiruhtaa.

Yrityksen erilaisten yhteiskunnan ja muiden vastaavien vaatimien papereiden ja maksujen  hoitaminen on ajoittain haasteellista. Varmasti useimmat asiakkaani ovatkin kuulleet minunkin kitisevän toimistotöistä kuten, papereista, kuiteista, laskuista, veroista ja niin edelleen. Varsinainen asiakaspalvelutyö kun on niin paljon mukavampaa ja siihen minulla on ammattitaitoa.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etten noita velvoitteitani hoitaisi, kitisten mutta siis kuitenkin. Tässä minulla on apuna hyvä kirjanpitäjä, jota ilman olisin hukassa.

LUOTETTAVA KAUNEUS on  sertifiointituote, jota myydään ja tässä suora ote tuon yrityksen kotisivuilta:

luotettava kauneus”Sertifiointi on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka haluavat profiloitua LUOTETTAVAKSI. Se osoittaa kuluttajalle, että tämä yritys toimii yhteisten pelisääntöjen mukaan ja yhteiskuntavelvoitteita noudattaen. Sertifioinnin tarkoitus on myös lisätä läpinäkyvyyttä ja antaa näin enemmän pelitilaa rehellisille yrittäjille sekä perustella asiakkaalle hinnoittelua. Se on tehty yhteistyössä alan ammattilaisten, viranomaisten sekä http://www.tilaajavastuu.fi -rekisteripalvelun kanssa.”

Kuulostaa hienolta ajatukselta tuollainen sertifiointi, samoin hyvin eettisiltä tuntuvat tuon yrityksen perustajien ajatukset, jotka voi lukea tästä linkistä:  http://luotettavakauneus.fi/yhteystiedot/

Sitten päästään matematiikkaan, jota tietysti on kaiken yritystoiminnan taustalla. Suomessa on noin 4 000 toimivaa kosmetologia ja parturi-kampaamoja Fonectan haulla löytyi yli 12 ooo Suomesta. Jos yrittäjä haluaa ostaa tuollaisen luotettavuuden se maksaa yksinään toimivalle yrittäjälle lähes 300€/vuosi. Mikäli esimerkiksi kampaamossa tai hoitolassa työskentelee useampi tekijä on hinta korkeampi. Jos laskettaisiin noiden kosmetologien työskentelevän yksin eli 4 000 x 305€ (hinta ilman liittymismaksua 30€) ja ajateltaisiin kampaamoissa olevan 2 – 3 tekijää 12 000 x 370€ (hinta ilman liittymismaksua 50€) niin tällä laskutoimituksella saadaan luotettava.fi yritykselle kasaan (1 220 000 + 4 440 000)  5 660 000 euroa. On sillä luotettavuudella hintansa, huomaan.

Miten minusta tuon laskelman jälkeen tuntuukaan, että kyseessä on erittäin kekseliäs bisnes, jossa käytetään vähän kaikkia hyväksi. Ammattilaisten tarve olla asiakkaiden silmissä rehellisiä, luotettavia ja arvostettuja on suuri. Asiakas taas on hämillään, koska alalla on paljon erilaisia toimijoita, joista on vaikea valita paras. Asiakas tekee valinnan ja aina on oikeus kysyä myös näistä velvoitteista ja niiden hoidosta… niin ja kuitin hoidosta saa aina pyytämättä. Tässä ”rehellisyyskaupassa” käydään nyt kaikkien kukkarolla, ensin yrittäjän, mutta sitten asiakkaan. Kaikenlaisen mainonnanhan  maksaa lopulta aina asiakas.

Hyvä  asiakkaani! Mainonta on yritykselle erittäin kallista ja myös näitä erilaisia ”hurskaita hyväntekijöitä” on yrittäjän rahoja kalastamassa yllin kyllin. Ei anneta tälle kujajuoksulle valtaa… sillä voittajia ovat aina muut kuin sinä tai minä!

Arvoisat luotettavat kollegat! Lähtökohta ei mielestäni voi olla se, että sen lisäksi että hoidamme nuo melko kalliit yhteiskuntavelvoitteet – meidän tulisi vielä maksaa siitä että, osoitamme näin tekevämme. Olemme rehellisiä ja luotettavia… ”Erittäin luotettava kauneus” – tarra suunnitteille, á 35€.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s