Verovelkarekisteri, pikavippirekisteri vai kaverille velkaa -rekisteri?

sinulle vero.fiRekisterit lisäämässä yhteiskunnallista avoimuutta ja läpinäkyvyyttä – vai?

Verovelkarekisteri on verottajan apuna harmaantalouden ehkäisyssä… olenko nyt käsittänyt koko termin harmaa talous jotenkin väärin?

Eikö harmaaksi taloudeksi kutsuta juuri tuota verottajan selän takana tehtyä työtä, siis sitä josta ei veroja makseta lainkaan. Miten siitä voi syntyä verovelkaa? Käsittääkseni harmaan talouden työstä jää niin työnantajakulut kuin 24 prosentin arvonlisäverokin maksamatta… miten siis ihmeessä yritys, joka teettää harmaata tai pimeää työtä, tuohon syntisten yrittäjien listaan joutuisi. Itseasiassa minusta oikeastaan päinvastoin… eikö tuolla listalla saada juuri aikaan tilanne, jossa yrittäjä saatetaan ajaa pimeään työhön? Jos verovelkaa on jo pohjalla ja samoin maksuvaikeuksia toimittajille ja kanssa yrittäjille niin hyvän diilin vastaanottaminen, jolla velkataakkaa voisi pienentää, mutta verovelka kasvaisi, vaikka hetkellisestikin (alv:n vuoksi), saattaa olla kannattamatonta ottaa vastaan – ainakaan rehdisti. Olenko ainoa joka näkee asian näin?

Mielestäni verottajan tai siis yhteiskunnan tulee kaikin tavoin tukea yrittäjiä ja oikeasti verottajan tulisi hyväksyä tilanne, että jos yrittäjällä on maksuvaikeuksia niin verottaja odottaa rahojaan. Mielestäni tavarantoimittajat ja kanssa yrittäjät tarvitsevat maksunsa yhtä kipeästi kuin velkainen yrittäjäkin. Kuka jää maksajaksi jos yrittäjä väsyy tai jos tuo rekisteri ajaa yrityksen konkurssiin – verottaja ei silloin ole ensimmäisenä saajien listalla ja loppuu myös se kaikki pienikin verotulo. Kenen etu….hyvät päättäjät? Tämän rekisterin voimaan tultua, kannattaa kaikkien yritysten suuret muutokset tehdä konkurssin kautta. Verovelkahan jää silloin usein verottajan tappioksi. Itse yritysrakennetta tänä kesänä muuttaneena, tiedän ettei kuukaudet muutoksen jälkeen ole helppoja. Tulot ovat hetkellisesti paljon pienemmät kuin taantuvasti maksettavat verot ja muut maksut – jos yrittäjä on siis epävarma muutoksen aiheuttamasta tulonmenetyksestä ja pelkää siis joutuvansa ko.nolausrekisteriin, niin hallittu konkurssi on parempi vaihtoehto.

Ehdotan sitten, että jos maksuvaikeuksellisia ja yrittäviäkin luusereita saa kerran yhteiskunnassamme julkisilla listoilla nolata, niin listataan ja nolataan sitten tasapuolisesti kaikki maksuvaikeukselliset ja tilapäisestikin epäonnistuneet. Seuraavat listat on ainakin mielessäni ja yksityishenkilöillä tuon nolausrajan tulee toki olla melkoisesti alempi, sillä viiden tonnin verovelka syntyy pienellekin yritykselle kuukaudessa. Miten siis olisi…

Vuokrarästirekisteri (rästissä vuokria 1500 euroa), vuokranantajana olisin tästä hyvin iloinen ja tietäisin kenelle en koskaan asuntoani vuokraisi. Pikavippirekisteri (vipattuna 2000 euroa), kenen täytyy kuukauden tulot vipata? – ei ole asiat kunnossa. Pitkäaikaistyöttömien nolausrekisteri. Ulosottorekisteri niistä luusereista ketkä ovat joutunut ulosottoon eli saaneet laskun ulosottoviranomaiselta. Tässä ei summalla ole mitää merkitystä – ulosottoonhan ei ketään asioitaan hoitava voi vahingossakaan joutua – eihän? Kaverille velkaa – rekisteri, sehän vasta olisi tarpeellinen…tietäisin kenelle en antaisi luottoa kukkaron kadottua pikkujoulun juhlinnassa. Tässähän näitä ja aivoriihellä muutama kymmenen lisää hyvinkin nopeasti. Sitten vaan listat nettiin kaikille tiedoksi. Näillä listoilla voisimme seurata kaikkien yksilöiden yhteiskunnallisten ja muiden velvoitteiden täyttymistä sekä edistää yhteiskunnallista avoimuutta ja läpinäkyvyyttä – kohtuullista, eikö?

Kaikille, joilla on aikaa klikata tuota verohallinnon Sinulle kuva niin suosittelen – siellä kuulemme kahden minuutin ajan YouTube-videolla verottajan ajatuksia palveluistaan ja tavoitteistaan… muille tässä tiivistys.

Verohallinnollamme on neljä tavoitetta, joista ensimmäinen on, että verotus on kaikille vaivatonta. Seuraavana verotus ponnistelee sen eteen, että asiakkaat onnistuvat, myös yrittäjinä – näin mainitaan. He mainitsevat myös olevansa meidän puolella. Kolmantena tavoitteena verotus muistuttaa, ehkä itseään, että verotuksen ytimessä on ihminen ja he uskovat meidän haluavan toimia oikein. Neljäntenä tavoitteena mainitaan verotuksen oikeuden mukaisuuden edistäminen. Meidän Verotus haluaa olla yksi maailman parhaista!

Verotuksen halu olla yksi maailman parhaista, tilanteessa, jossa heidän itse laatimistaan tavoitteistaan kaksi neljästä jää toteutumatta, tuntuu todella kornilta. Tämä verovelkarekisteri on taas yksi osoitus yrittäjien epäoikeudenmukaisesta kohtelusta verottajan taholta ja samalla lauseelta, jossa verottaja kertoo ponnistelevansa sen eteen, että asiakkaamme onnistuvat – yrittäjinä – on pohja pois!

Tämän yrittäjävuodatuksen jälkeen en voi kuin todeta… Kiitos asiakkaat, ilman teitä en jaksaisi – olette paras osa työssäni, ehdottomasti!

Lue verovelkarekisteristä: http://www.vero.fi/fi FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Uutisia/Verovelkarekisteri_otetaan_kayttoon_vuod(30374)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s