Saippua ja vesi, miesten kasvohoitotuotteet – charmijengiin matkalla siis…

Kunnon ”karpaasi” selviää saippualla ja vedellä – näinkö? Syvät juonteet, veltostuminen ja ihon pinnan epätasaisuus 40-kymppisen miehen kasvoissa ovat kyllä kertomusta huonosta hoidosta ja/tai erittäin vaativista olosuhteista. Katsoin lasteni kanssa Teemu Selänteestä kertovaa elokuvaa ja ajattelin ääneen, että onpa aikaisin vanhentunut mies tuo Teemu. Lapseni kertoivat minulle, että hänellä on ollut melko rasittava elämä ja se on kyllä hyvä havainto ja aivan totta. Ammattijääkiekkoilijan iho on kovalla rasituksella  – hikoilua jäällä ja paahtavassa auringossa, jatkuvaa lentämistä ja valvomista, piukkaa treeniä ja tiukkaa ravitsemusta sekä ehkä juhlimista ja sitten, laiskuutta ihon suojaamisessa auringossa ja jäällä, riittämätöntä puhdistusta ja hoitoa. Teemun imagoa tuskin aikainen ihon vanheneminen heikentää, mutta samankaltaista liian varhaista vanhenemista en toivoisi ikäisilleni miehille.

Ihon rakenne on naisilla ja miehillä samanlainen, mutta miehillä on kolme erityistä valttikorttia naisiin verrattuna käytössään. Miesten iho on naisiin verrattuna selkeästi paksumpi eli kestävämpää ja varsinaista ihon hormonaalista vanhenemista ei miehillä ole. Miesten lihasmassa säilyy myös helpommin eli kasvojen alueen muoto ja pyöreys ei katoa niin helposti kuin naisilla.

Miksi sitten miesten ihoissa näkee vanhenemista ja syviä juonteita? Raskas elämä, kuten Teemulla ja hoitamattomuus – siinä vastaus. Valitettavasti tiedän useita miehiä, joiden kasvoissa noita syviä juonteita on ollut hyvin aikaisessa vaiheessa ja siis tarpeettomasti.

Miesten kasvojen kotihoito lyhyesti. Päivittäinen puhdistus aamuin – illoin kasvojen pesuun tarkoitetulla tuotteella ja sen jälkeen levitetään kasvovoide aamuin – illoin. Kasvojen pesuun valitaan ihotyypin ja käyttötavan mukainen pesuaine. Kasvovoiteeksi on hyvä valita 24h voide, joka soveltuu käytettäväksi sekä aamuin että illoin. Voiteessa tulee olla aurinkosuojakerroin, jotta auringolta suojautumista ei tarvitse erikseen pohtia. Viikottain miesten ihoa on myös hyvä kuoria ja silloin voi harkita myös naamion käyttöä.

Hyvää kotihoitoa täydentävät ammattimaiset kasvohoidot, joissa ihon erityistarpeet otetaan huomioon ja samalla mahdolliset vanhenemismuutokset hoidetaan varhaisessa vaiheessa. Miesten kasvoille voidaan tehdä samoja hoitoja kuin naisillekin, mutta usein tehoja voidaan käyttää enemmän ja siksi hoidoissa myös tulokset ovat paremmat. Kasvojen ihossa ei saa jatkuvasti olla hilseilyä, kiristävää pintaa, punoitusta, harmautta, voimakasta talineritystä ja tulehduksia tai lisääntyviä pintajuonteita. Mikäli iho oireilee on välttämätöntä tehdä ammattimainen hoidon kartoitus pikavanhentumisen ehkäisemiseksi.

Vanhoissa miehissä on charmia, mutta miksi kiirehtiä tuohon charmi-jengiin, jos ei sinne ikänsä puolesta vielä kuuluisi. Kun näytämme ikäisiltämme on kaikki hyvin, eikö?

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s