Kenelle jaetaan kunniaa Luotettava Kauneus- tilaisuuden jälkeen?

67 PROSENTTIALupasin tänään kirjoittaa siitä, kenelle tuota kunniaa jaetaan Luotettava Kauneus- tilaisuuden jälkeen ja nyt täytyy sanoa ettei ainakaan 67 prosentille kauneus- tai hiusalalla virallisesti toimivista yrityksistä. Olenko siis supernaivi kun olen ajatellut meidän kaikkien hoitavan yhteiskunnalliset velvollisuudet mahdollisimman hyvin? Olen… sinisilmäinen ja naivi… kolmannes meistä hoitaa asiansa, voi käytännössä heti sanoa, jos verottajan tiedon mukaan 67 prosenttia yrityksistä ilmoittaa liikevaihdokseen 20 tuhatta. Kyse on siis liikevaihdosta (kuukaudessa työstä saadut tulot x 12 kuukautta), ei liikevoitosta! Jos yritys saa rahaa sisään kuukaudessa runsaat 1600€ euroa eli 80€ päivässä – niin kaikki ymmärtävät ettei, kaikki ole kohdallaan. Hävettävää tilastotietoa alastamme ja tästä siis puuttuvat ne hoitojen tekijät, jotka eivät lainkaan toimi päivänvalossa eli siis kotipajojen tuunaajat.

Tänään siis avartavaa ja hyvää keskustelua kolleegojen kanssa ja saimme myös erinomaisen mahdollisuuden kuulla mitä tällä maksullisella luotettavuudella haetaan. Itse olen vastustanut alamme morkkaamista ja harmaantalouden rummuttamista meidän ympärillä. Minun ajatuksilta vietiin pohja pois, kun kuulin tuon tulojaan viilaavien määrän. Olen myös pitänyt typeränä että joutuisin maksamaan siitä, että hoidan sertifioinnin vaatimat asiat kuntoon. Hoidanhan nuo muutenkin, tietenkin, tottakai! Nyt kuitenkin kuulin, että kaikki sertifiointia hakeneet eivät voi sertifioitua, koska asiat ovat liian rempallaan tai siis hoitamatta. Itse pohdin lähinnä vuokratuolilaisteni vastuuvakuutuksia – tiedän heillä olevan jotain, mutta en tarkalleen mitä. Huomenna tiedän tuonkin, tarkasti! Sormella osoittelua luotettava – epäluotettava tyyliin, olen myös vastustanut, koska olen uskonut kaikkien toimivan mahdollisimman oikein ja tiedän kaikkien olevan kovin piukoilla, melko ahtaassa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Minulle kerrottiin, ettei osoittelua ole tarkoitus olla, vaan lähinnä haetaan alalle ”majakoita” joiden suuntaan on hyvä mennä. Tällaisten ajatusten osoittamista selkeämmin haluaisin myös Luotettava Kauneus-yrityksen kotisivuille. Joidenkin nostaminen jalustalle, tuntuu muuten epämukavalta!

Itse haluaisin kaikkein mieluiten herätellä yhteiskuntaa ja päättäjiä, pienyrittäjien tilasta. Harmaatalous on seurausta myös palvelualan ahtaalle ajosta – tällä olen erityisesti ajatellut kotituunaajia, joiden asema on erityisen huono. Tänäänkään eivät kaikki lämmenneet ajatuksilleni, vaikka mielestäni olemme kaikki samassa suossa. En koe olevani maailmanparantaja, jos koen tärkeäksi pienyrittäjätietouden kertomisen poliittisille päättäjille – uskon etteivät he tiedä millaista meidän alallamme on, saati yrittäminen Suomessa. Pääministerimme Jyrki Katainen sanoin hiljattain, että työttömien pitäisi ryhtyä yrittäjiksi ja työllistää itsensä. Samalla hän osoitti ettei ymmärrä yrittämisesta yhtään mitään ja työttömyydestäkin mielestäni melko vähän. Samankaltaisia päättäjiä on Suomessa useita, työkokemusta on vain politiikasta.  Jos ajattelemme, että on tärkeää pelastaa vain itsensä ja oman yrityksen henkilökunta niin melko itsekeskeisillä ajatuksilla ollaan liikkeellä. Haluaisin muutosta oikeaan suuntaan Suomessa. Työnteon ja yrittämisen tulee olla kannattavaa ja tästä pitää kaikkien yrittäjien olla kiinnostuneita ja kaikin keinoin ”mellakoida” asian puolesta

Luotettava Kauneus on oikealla asialla alamme parantamiseksi, vaikka erinlaisella mitä itse ensisijaisesti ajattelisin. Osallistumismaksuillekin saimme selostusta. Maksujen arvellaan, jopa alenevan, jos mukaan saadaan lisää yrityksiä. Ystäväni Sirpaa vapaasti lainaten ” Ensimmäisinä mukaan lähtevät, maksavat tässäkin korkeimman hinnan – kuten kaikessa muussakin”. Haluaisin itse sertifioinnin olevan mahdollinen kaikille ja siksi hinnan olevan edullisempi. Hinnalla vaan ei tässä taida olla merkitystä, loppujen lopuksi, mukaan ei todellakaan voi päästä kaikki kauneus- ja hiusalan yritykset.

Nyt piston sydämessään tuntevat… en halua alallemme rakennusalan kaltaista yhteiskunnallista kyttäysjärjestelmää – Hyvät tuloja viilaavat kolleegat, nyt järki käteen – jos työtuloa on 1666€/kk niin yrityksesi ei ole mahdollista edes toimia kun tuosta maksetaan tuotteet, tilat , vakuutukset, puhelin, mainostus ja palkka,  ainakaan pitkällä juoksulla. Tehdään tästä verovuodesta reilumpi – ensi vuodeksi luvut päinvastoin niin näyttää paremmalta sillä Kreikan tie ei ole kenenkään suomalaisen etu! Aloitteleva yrittäjä – sinulle tuollainen kuukausitulo voi toki olla normaalia, valitettavasti.

3 comments

  1. Itse olin aika skeptinen Luotettavan Kauneuden suhteen alussa, koska pidin sitä tunnollisten yrittäjien rahastuksena. Nyt kun olen suunnitellut omaa hoitolaa ja laskenut millaisia hintoja pitäisi hoidoille laittaa, niin alkoi oma mielipide muuttua. Totesin, että selkeä näyttö siitä, että asiakas saa rentouttavan ja hyvän hoidon lisäksi varmuuden, että yrittäjä hoitaa kaikki velvoitteensa, on ihan tuon sertifioinnin hinnan arvoista.
    Hinnoittelua tehdessä laskin itselleni tuntihinnan, jolla saan mielestäni kohtuullisen palkan työstäni, maksettuani kaikki kulut ja verot. Yllättäen hinnat olivat saman paikkakunnan kosmetologeihin verrattuna kalleimpien joukossa. Toki hoitoloiden kulurakenne vaihtelee, mutta kun puhutaan kohtuu suuren paikkakunnan keskustasta, on yllättävää kuinka pienet kulut toisilla tuntuu olevan. Halvimmissa hoitoloissa hinnat olivat sellaisia, että pakko oli miettiä millä rahalla kosmetologit elävät, jos mitään ei mene kassan ohi.

    1. Hei!
      Kiitos kommentistasi… pidin itsekin tuota täysin rahastuksena ja halusin puhua myös niiden pienien puolesta kenelle tuo summa on haastava. Haluni kuoli tuon 67%/20 000 luvut kuultuani.Luotettava Kauneus lupasi eilisessä tilaisuudessa avata hintarakennetta kuluttajille tämän vuoden aikana. Tuosta olisi kovasti hyötyä kaikille. Tietysti itsekin toivoisin kaikkien harrastavan katelaskentaa hinnoittelun taustaksi – se on myös hyvä perustelu hintojen nostamiselle hoitolassakin. Asiakkaatkin ymmärtävät sen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s