Vaikuttavuutta vai mitä, etsit minulta?

Hoidolla on vaikutusta vai onko?

TCA-happokuorinta-webNaisenergia viikonloppu taas takana…  on tehty kasvohoitoa, happohoitoja, vartalohoitoa, laseria ja ennen kaikkea nautittu toistemme seurasta. Pääsemme nyt ”uusituin ihoin eteenpäin – ensi viikolla ihomme hilseilevät ja sieltäpä sitten kuoriutuu silkin pehmeä, tasainen ja hehkeä iho. On mukava hoitaa kolleegoja ja erittäin mukava saada hoitoa ammattilaiselta. Naisenergialla on sitten juhlittu, lähes läpi yön ja taisipa siitä energian imusta päästä nautimaan jotkut muutkin.

Vaikuttavuutta – onko se sitä mitä kosmetologin hoidoilta haetaan? Toivottavasti ainakin minulta ja samaa ajatteli hyvä ystäväni, turkulainen pitkänlinjan kosmetologi. Hoidimme kahtena päivänä kampaaja ystävämme ihoa ja samalla analysoimme sitä. Hänen iholla oli kipeästi hoitoa tarvitsevia ongelmia. Kuitenkin hän kertoi käyneensä kuukausi sitten kosmetologilla hoidossa ja että hänelle oli kerrottu hänellä olevan oikein hyvä iho. Jos ammattilainen pitää pergamentti pintaista ihoa nelikymppisellä hyväkuntoisena niin voin miettiä vain hänen ammattitaitonsa tasoa tai näkökykyään. Iho kananlihalla kuuntelin ystävämme käyneen kosmetologilla 15 vuoden ajan säännollisesti. Pohdimme yhdessä miten hoitojen vaikuttamattomuus syökään luottamusta ammattikuntaamme kohtaan.

Runsas kuukausi sitten netissä kiersi blogikirjoitus, missä asiakas kirjoitti pettymyksestään kasvohoidon jälkeen. Häntä häiritsi hoitajien tapa arvioida ihon kuntoa ja ihon arvosteleminen sekä kotihoidon kyseleminen. Hänen mielestään hyvä hoito oli aivan jotain muuta. Nyt joudun kuitenkin suoraa sanomaan, että mikäli asiakas on varannut ajan vaikuttavaan hoitoon niin kokonaisvaltaiseen hoitoon todellakin kuuluu ihon kunnon arviointi ja siihen liittyy arviointia. Tarkoituksena ei ole arvostella asiakasta  vaan rehellisesti etsiä ratkaisua ja apua asiakkaan ihon parhaaksi. Mikäli toimisin toisin, en kokisi olevani hyvä kosmetologi. Itseasiassa tämä naisenergia viikonloppu vahvisti ajatustani siitä, että jatkan valitsemallani tiellä ja teen sen vielä paremmin – koko ammattitaitoni voimalla. Asiakkaan miellyttämiseksi kepeiden jutteleminen on välinpitämättömyyttä. Seurasin tuota blogikeskustelua ja löytyipä sieltä toisenlaisiakin kauneudenhoitajia… kurkkuviipalehoidot jätänkin mielelläni heille!

Ystävänpäivä jälkihumussa tunnustan yhden pitkän pohdinnan tuloksen. Me kaikki olemme erilaisia ja samoin erilaiset ystävämme. Minussa kuten ystävissänikin on piirteitä, jotka haluaisin viilata pois, muuttaa. Itseäni voin muokata, mutta ystäväni minun tulee hyväksyä ihan juuri sellaisena kuin he ovat sillä muutenhan he eivät enää ole itsensä kaltaisia. Elämän rikkaus on juuri erilaisuus ja toisen muuttaminen ja sen yrittäminen voi oikeasti johtaa väärille poluille…

Mukavaa alkavaa viikkoa ja kevään odotuksen energiaa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s