Aika on rahaa – vaan ei Pikkuyrittäjän elämässä

Yrittäjän ja varsinkin pienen yksityisyrittäjän tehokasta työaikaa kuluu monesti aivan jonkin joutavien, mutta välttämättömien asioiden hoidossa. Mikä tänään soi aikaanì….

Olipa kerran Luottokunta ja Maniman – jos aivan asiaa tuntematon joutuisi näistä päättelemään, että keneen olisi yhteydessä luottokorttiasioissa ja kumpi hoitaa maksupäätteeni asioita niin olisiko tehtävä vaikea? Eipä taitaisi tuottaa suuria päättelyongelmia lukutaitoiselle kansalaiselle. Sitten hiukan brändättiin tuotetta – vähän tuon rakkaan postilaitoksemme tyyliin ja näin syntyi yrittäjien iloksi Nets Oy ja Nets Finland Oy. Soitanpa sitten selvittääkseni muutamaa maksupääteasiaa ja bingolottona sitten taas soittamaan…. kumpi heistä palvelikaan tässä ongelmassa? Jonotan ja jonotan… aikaa kuluu ja lopulta vastataan palvelulinjalta, jonka maksu on runsaasti yli euron minuutti plus paikallispuhelumaksu. Muutaman selostuksen jälkeen selviää, etten voittanut bingossa vaan hävisin. Olin siis valinnut väärin ja siihen loppuikin taas aikani tällä erää… asiat jäivät siis odottamaan seuraavaa vapaata hetkeä.

Maksupäätteen takkuilu tuottaa ikävän ongelman, jossa sama summa saattaa poistua asiakkaan tililtä ja samalla jäädä myös sama summa katevaraukseen. Tällöin asiakkaan tililtä on varattu rahaa 20 päivän ajaksi tuohon tuplaveloitukseen. Ikävä tilanne, jonka haluaisi laukeavan pian… taas alkaa yrittäjä soitella. Aloitan omasta pankista, josta asia hoitui edellisellä kerralla, mutta väärin –  pitää soittaa asiakkaan omaan pankkiin… taas siis soittelen ja voi mitä palvelua. Minulla on siis asiakkaan korttinumero, nimi ja puhelinnumero lapulla, mutta voih – tietosuojalain takia ei tuota kortinnumero voida ottaa puhelimessa. Nyt pitäisi tietää asiakkaan oma konttori, olla kädessä hänen kuitti ja samalla pankkitoimihenkilö paljastaa kysymällä oikeaa summaa, näkevänsä tuon tilin katevaraukset. Koska en siis muista, mistä asiakkaani on kotoisin niin tuota katevaraiusta ei pystytä purkamaan. Pitäisi soittaa asiakkaalle ja saada kuitti tai soittaa omaan konttoriin niin asia voisi hoitua tämän toimihenkilön mielestä pankkien välisenä asiana. Halloota päivää ja nyt loppuu ystävälliset sanat. Soitto 020202 numeroon ja niin löytyy asiakkaan kotikunta ja sitten ihan bingona soitto sinne konttoriin. Hämmentävän helposti sinne voivat ottaa asiakkaani kortin numeron ja niin katevaraus tuli purettua. Tässä vaiheessa ajattelin, että onneksi asiakas oli kotoisin pieneltä paikkakunnalta muuten olisinkin soitellut konttoreita läpi urakalla. Nyt soisin järjenkäytön olevan sallittua – mikä riski on siihen, että yrittäjä soittelee huvikseen purkaakseen katevaraukseen tai jos pankki ei voi tietosuojan takia ottaa korttinumeroa puhelimessa vastaan niin eikö tuo minun kädessäni oleva lappu, asiakkaan tiedoilla, ole melkoisen paljon suurempi tietosuojariski pankille ja asiakkaalle.

Toivoisin kovasti, että jokaisessa asiakaspalvelutilanteessa pääasia olisi asioiden hoitaminen ja siinä järjenkäyttö olisi tärkeintä. Pikkuyrittäjä ei soittele huvikseen minnekään. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s