Osta työtä Suomeen…

Suomi nousuunTänään vietämme Suomalaisen Työn liiton lanseeraamaa Osta Työtä Suomeen -päivää. Sillä halutaan kertoa kaikille, että kuluttajilla on valtaa, meillä kaikilla siis on valtaa ja sitä kautta vastuuta. Suomalaisen työn liitto kehoittaa ostamaan tänä päivänä vain kotimaisia tuotteita ja palveluita.

Pienillä valinnoilla onkin siis suuria merkityksiä. Nyt ei päästä niin helpolla, että käymme vain kaupassa kauppamonopolimme suurimman ketjun vihreän sävyisissä megamarketeissä jäsenetukorttia vinguttaen. Kaikki siellä myytävä ei todellakaan tuo työtä Suomeen. Nyt täytyy katsoa mistä tuote tulee ja ketä valmistaa, enemmän kuin ketä myy – Suomessa tuotettu ja tehty on tuonut työtä Suomeen. Jos suomalaista ei sitten ole, olisikohan eurooppalaista. Onhan Eurooppa meidän takapihamme tai paremminkin etupiha. Vahva Eurooppa antaa meille  vahvan euro.

Itse haluaisin korostaa pienillä valinnoilla palvelutyön ostamisen merkitystä Suomen työllisyyden kannalta. Palvelua tuottavat suomalaiset pienyrittäjät, jotka työllistävät itsensä ja usein jonkun toisenkin henkilön. Välillisesti nämä pienyrittäjät työllistävät useitakin ihmisiä, kuten kirjanpitäjiä, kuljetusta, siivouspalveluja, mainostoimistoja ja mediamyyntiä, maksupäätepalveluja, puhelinoperaattoreita, tukkuliikkeitä ja lukuisia muita yrityksiä. Palvelunostoon tuotu raha pitää siis Suomen työllisyyttä varmasti pyörimässä ja tästä pyörimisnopeudesta meillä kaikilla on vastuuta.

Totisesti toivon meidän asiakkaiden tulevan luoksemme muillakin motiveilla. Asiakkaiden odotukset ja toiveet ovat ohjenuoramme, johon pyrimme vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteenamme on tuottaa hyvää mieltä sekä kauneutta ja terveyttä – yhdessä asiakkaan toivomassa muodossa.  Hoidosta saadun ilon lisäksi siis pidämme rattaat hyrräämässä työllisyyden parantamiseksi Suomessa.

Sinivalkoisin työllisyysaattein siis tähän päivään ja toivottavasti vuoden muihinkin päiviin. Nyt laskettelemme pian viikonloppuun ja itsenäisyyspäivän viettoon. Oikein mukavaa pyhää kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s