Hyvää Joulua…

joulukorttiJouluaaton aattona ovat tunnelmat  jo hyvin jouluiset. Viimeinen työpäivä päättyy kotikäyntiin  ja sitten loppupäivä on täynnä ostoksia ja ihmisten muistamisia, paketointia, korttien väsäilyä sekä viime hetken juttuja. Joskus aiemmin toivoin, että pystyisin tekemään paljon juttuja aikaisemmin eli ennakoimaan enemmän. Nykyäään suhtaudun asiaan rauhallisemmin – valmista on tullut aina viime tipassakin ja oikeastaan joulutunnelmaan virittäytymiseen kaiketi pitää minulla kuuluakin pieni määrä ylimääräistä vilskettä. Kukin tavallaan, kuten muutenkin elämässä.

Jouluviikon maanantaina sain erikoisen mahdollisuuden eräältä asiakkaaltani. Pääsin kokeilemaan akupunktiota ja akupainallukseen/hierontaan perustuvaa hoitoa. Asiakkaani on saanut tuosta hoidosta merkittävää hyötyä ja niin päätin itsekin kokeilla. Omat käteni kun kolottelevat vähän sieltä sun täältä, vuosien saatossa kun on tullut hiukan liikaa rehkittyä sekä töissä että vapaalla. Hoidon alkuun tehtiin melko perusteellinen kysely taustoistani ja vaivoistani. Varsinainen hoito alkoi sitten akupunktiolla eli sekä käsiini että jalkoihini laitettiin neuloja, useimmat melko kivuttomasti, mutta muutamat melko kipakasti tuntuen. Neulojen jälkeen alkoi varsinainen hoito ja samalla aloin kuulla asiantuntijan analyysiä itsestäni. Kuulin minussa olevan liika lämpöä, suoranaista höyryä, jota hän tulisi nyt poistamaan. Liika lämpö kun saattaa olla syyllinen nivelkolotuksiini. Hieronta kohdistui lähinnä kasvoihin ja decolteen alueelle, toki kädet venytettiin ja hierottiin sitten vielä erikseen. Valtava rentoutuminen ja rauhoittuminen tuntui sisälläni. Kehon lömpö laski ja piristyin, vaikka edellisenä yönä olin nukkunut vain muutaman tunnin. Hoitaja löysi kohtia, jotka tuntuivat huikean pinkeiltä ja hoidossa sitten helpottuivat. Toisaalta hän myös kertoi pisteistä, mitkä olisivat voineet olla kipeitä, jos kärsisin toisenlaisista ongelmista. Kahden tunnin pistelyn, vatkuttelun, hieronnan ja keskustelun jälkeen olo oli merkittävästi erilainen, rentoutunut ja piristynyt. Hämmentävintä on, että oikein tunnen miten sisäinen höyry on laskenut – tehokkuuden siitä lainkaan kärsimättä. Lapselleni ei kylläkään tarina höyryjen päästöstä uponnut – hänelle tuli vaikutelma shamaanista, johon äidillä on hiukan liian luottavainen usko. Hoito voi olla todellakin höyrynpäästöä tai lämmönlisäämistä  ja paljon kaikkea muutakin –  niin erilaisia me olemme.

Kaikkihan me hyödymme erilaisista hoidoista, sekä fyysisesti että henkisesti.Viime viikolla kun sain meillä hoitolassa päänahan haudehoidon ja siihen kuuluvan kuivaharjauksen sekä hieronnan niin huomasin, että onpas minulla päänahka – tunteva ja kireä. Melkein vaivuin tuostakin nirvanaan… nautinnollista tosiaan. Näistä tunteistä pääsenkin melkein Uuden Vuoden lupauksiin, mutta vielä ei ole niiden aika.

Nyt on juhlan aika… Oikein rauhaisaa ja Onnellista Joulua kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s