Juonnetäytöt muokkaavat kasvoja

tabvarmuuskopio elo 13 432Vietin torstaisen työpäivän opiskellen juonnetäyttöjen saloja vironkielellä, sillä pääsin mukaan Revofilin loistavaan Master-koulutukseen Tallinnaan. Opettajana meillä oli todellakin taitava tohtori Svetlana.

Opiskeleminen viron kielellä oli jopa helpompaa kuin olin kuvitellut. Kahden ekan tunnin luennolla minulta meni ohi vain muutamia asioita, niin vähäinen määrä että nuo oli helppo tarkistaa heti luennon loputtua. Onneksi voin kysyä kaiken toisella kotimaisella eli ruotsiksi niin tunnelma oli hyvinkin kotoinen. Ammattisanasto on paljolti samanlainen monissa kieleissä ja toisaalta suppeaa asiaa kun käsitellään niin todella merkittäviä sanoja on vähän opittavaksi. Keksin hyvin nopeasti että kortsu on ryppy ja hüaluroonhape on hyaluronihappo, puhdistaminen olikin ihan vaan puhas ja juonne vagu – ei siis kovin vaikeaa todellakaan. Luentojen päästyttyä pääsimmekin jokainen tosi toimiin, tekemään juonnetäyttöhoitoja opettajamme ohjauksessa. Kielellä ei sitten enää ollutkaan niin paljon merkitystä, kädentaitoja tehdään samalla tavalla kaikilla kielillä. Hienoa oli olla oppilaan asemassa ja saada oikeasti neuvoja entistä parempaan pistotekniikkaan.

Juonteiden täyttöä ja kasvojen muokkausta on tehdään paljon hyaluronihapolla. Tuotteena tuo hyvin turvallinen ja allergiset reaktiot ovat edelleen melko harvinaisia. Koulutuksessa kävimme läpi kasvojen riskialueita ja tapoja, jotka lisäävät reakointiriskiä merkittävästi. Osa asioista oli ennestää tuttua, mutta paljon oli myös uutta ja toisaalta osalle asioista muodostui entistä vahvempi perustelu. Esimerkiksi asiakkaat toivovat välillä tehtävän samalla kertaa mahdollisimman paljon ja siis täytettävän usealla millillä vaikkapa huulia. Itse olen varovaisemman täyttötavan suosija ja olen ylitäyttänyt  erittäin harvoin, vaikka asiakas olisi sitä toivonutkin. Onneksi näin, sillä isot määrät samalla kertaa injektoituna lisäävät reaktioriskiä ja esimerkiksi granuloomien syntyä. Jätän siis edelleen muiden tavoiteltavaksi täyteaineinjektointiennätykset, vaikka ”seitsemän milliä kerralla” kuulostaisikin hienolta. Mimiikan eli kasvojen ilmeilyn merkitys juonnetäytössä korostui ja edelleenkin siis pyydän asiakasta hymyilemään välillä, täyttöhoitoa tehdessä. Hymykuoppien ja voimakkaien lihasliikkeiden lähellä on täyteaineen keräytymisen ja liikkumisen riski suuri. Välillä onkin siis turvallisempaa pistää kokonaan lihaksen alle tai pystypistoin.

Nyt suuntana Lontoo ja uudet seikkailut Skin Candyn merkeissä, mukavaa sunnuntaita☺!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s