Hyvää Itsenäisyyspäivää

Juhlallinen päivä kaikille suomalaisille, meidän kaikkien Itsenäisyyspävä. Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys vaan saamme olla itsenäisyydestä kiitollisia puolestamme taistelleille esi-isille. Hyvä päivä muistella omia isovanhempia ja heidän kokemuksiaan sotavuosistaan. Kiitos heille ja koko sukupolvelle itsenäisestä kotimaasta.

Joskus on hyvä matkustaa kauas nähdäkseen lähelle. Omalla matkallani Aasiaan mietin piskuista Suomeamme täällä pohjolassa. Neljän vuodenajan monipuolisuus, luonnonläheisyys ja valtava tilantunne on asioita joita ei pysty oikein kuvaamaan. Miten myydä matkailijoille avaruutta – sellaistahan on vaikea kuvata. Kuitenkin uskoisin, että siitä voisimme ammentaa jotain aivan erilaista – ihmisille, jotka elävät jatkuvassa ihmispaljoudessa kokemus olisi ainutlaatuinen

Keskustellessa maailmalla tavallisten kansalaisten kanssa tunnetaan Suomi yleensä oikeastaan vain muutamasta asiasta – kylmästä säästä, Kimi Räikkösestä sekä Nokiasta. Balilainen taksin kuljettaja teki miellyttävän poikkeuken – hän kertoi heidän olevan kiitollinen Suomen hallitukselle rauhasta yli kolmekymmentä vuotta kestäneen vihanpidon jälkeen jälkeen. Martti Ahtisaaren johdolla Indonesiassa saatiin aikaan rauhansopimus, joka allekirjoitettiin Suomessa elokuussa 2005. Merkittäviä suomalaisia kädenjälkiä, jotka vaikuttavat miljooniin ihmisiin maailman toisella puolella.

Yhtenäistä suomalaista rintamaa tarvittaisiin taas, sillä yhdessä voisimme päättää nostaa Suomen ylös talousahdingosta. Tilanteesta, jota on tarpeetonta kaunistella. Rehellisellä ymmärryksellä tiedämme ettei tämän hetkinen tilanne voi jatkua. Nyt jos jokainen tekisi parhaansa niin jo pienillä teoilla saataisiin aikaiseksi suuria.

Itsenäisyyttä naillä tunnelmilla – Itsenäisyystunnelmiin:)

Suomi nousuun

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s