Mitä kuuluu pigmentoinneille?

Päänahanpigmentointeja on Bravassa tehty jo yli kymmenen vuotta. Siihen on mahtunut monenlaista päänahkaa ja tilannetta vuosien varrelle. Kuluneet pari viimeistä vuotta eivät ole suosiota laskeneet vaan oikeastaan päinvastoin. Pandemia lisäsi pigmentointiasiakkaita hoitolassa, lieneekö eristäytymisen aika ollut sopiva tällaisellekin hankkeelle. Mitä sitten kuuluu pigmentoinneille?

Bravan päänahan pigmentointimenetelmät ja kohteet

Pigmentointimenetelmät ovat hyvin vakiintuneet hoidoissa. Pigmentointeja tehdään tyypillisimmin hiusten alle antamaan tuuhentavaa vaikutelmaa, päälakikaljun tyhjentämään päälakeen tai korjaavaksi hoidoksi arpien päälle. Näissä jokaisessa tilanteessa arvioidaan sopiva menetelmä erikseen. Hiusten alle tehdessä voidaan käyttää nopeaa rullamenetelmää, mikäli rullan antama pistekoko ja tiheys tuntuu sopivalta. Tyhjälle päälaelle paras menetelmä on useimmiten yksittäisneula, sillä silloin voimme valita sopivan kokoisen vastaamaan oman hiuksen kokoa. Rullamenetelmällä saadaan toki nopeasti erittäin tiheä peitto ja jos pistekoko vastaa hyvin omia hiuksia on tämäkin vaihtoehto mahdollinen tyhjälle päänahalle. Arpien pigmentoinnissa on aina käytettävä yksittäisneulaa, jotta pisteet saadaan tarkalleen oikeille kohdille arvessa. Käytännössä suuriosa hoidoista tehdään yksittäisneuloilla, koska niillä saavutetaan paras tarkkuus hoidossa.

Pigmentointiväreissä tapahtui muutamia muutoksia vuoden 2022 alussa, koska tatuointi-, kestopigmentointi- ja microblading-värejä rajoitettiin ensimmäistä kertaa Eu:ssa unionin laajuisesti. Rajoituksissa käsiteltiin kemikaaliasetuksen alla ja samalla kytkettiin toisiinsa kosmetiikka-ja kemikaalilainsäädäntö. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aina kun jokin uusi väriaine tulee kosmetiikka-asetuksen puolella rajoitetuksi tai kielletyksi, se tulee voimaan myös pigmentointien-, tatuointien- ja mikrobladingin osalta. Mielestäni on hyvä juttu, että valvontaa on. Ammattilaisena koen tämän lisäävän turvallisuutta ja samoin uskon monien asiakkaiden kokevan. Hyvä tietysti muistaa, että valvonta ulottuu nyt vain väreihin. Käytännön tekemiseen ei tämä valvonta ulotu vielä mitenkään, vaan turvallisen tekijän valitseminen jää asiakkaan vastuulle.

Pigmentoinneissa ja meikeissä käytetään molemmissa pigmenttejä värin aikaan saamiseksi. Uudistus koski siis myös meikkejä ja meiltä poistuikin myynnistä osa Colorsciencen meikeistä. Kemikaaliasetus koskee siis kaikkia pigmenttejä samalla tavalla riippumatta käytetäänkö pigmenttiä ihon alla vai päällä. Joidenkin pigmenttien osalta tämä tuntuu hiukan erikoiselta, mutta EU:n säädännöt ovatkin näissä maailman piukimmat.

Pigmentointivärien tarttumisesta olen tehnyt samankaltaisia havaintoja kuin mitä olen kuullut tatuoijiltakin. Värien laatu ei ole kärsinyt uudistuksesta, vaan uudistuneet värit tarttuvat yhtä hyvin kuin edellisetkin. Tatuoijien ongelmaksi on muuttunut eräiden värien puuttuminen valikoimista ja vihreä on kuulemma esimerkiksi yksi näistä väreistä. Puuttuvat värit eivät vaikuta päänahan pigmentointeihin mitenkään, vielä ei kukaan ole halunnut sinistä tai vihreää päänahkaa.

Pigmentointeja voi Suomessa tehdä huoleti ympäri vuoden, vaikka aurinko kesää kohti enemmän näyttäytyykin. Tietysti on tärkeä suojata käsitelty päänahka suoralta auringolta muutamien päivien ajan hoidon jälkeen, mutta yhtä tärkeää on suojautuminen kylmältä, viimalta, turhalta koskettelulta sekä muilta mikrobi-tartunnan lähteiltä. Suomessa on hyvä tilanne jälkihoidon kannalta ja runsaan kymmenvuotisen pigmentointiurani aikana ei yksikään asiakkaani ole ottanut yhteyttä mahdollisen tulehduksen vuoksi. Yhden asiakkaan kohdalla, joka oli käynyt muualla päänahan pigmentoinnissa, olen pitänyt lievää tulehdustilannetta mahdollisena. Tämäkin tilanne onneksi lievittyi melko kevyellä antimikrobihoidolla. Uskon, että Suomen hyvään tilanteeseen vaikuttavat monet yksittäiset asiat. Ensimmäinen on ehdottomasti fiksut asiakkaat, sillä suomalaiset ymmärtävät hyvin miten suojautua mikrobeilta. Olemme tainneet oppia jo koulussa että kynnen alla asustaa hurja määrä bakteereja, liki 5,5 miljoonaa eli saman verran kuin Suomessa on asukkaita. Toinen tärkeä asia tartuntojen kannalta on koulutetut ja ammattitaitoiset pigmentoijat. Ammattilaiset Suomessa ovat ihoa lävistävissä hoidoissa käyttäneet aina suun ja nenän peittävää kirurgista maskia ja aseptiikan perusteet ovat hyvin hallussa. Kolmanneksi tärkeimmäksi asiaksi arvioin puhtaan veden sekä yleiset olosuhteet. Meillä peseydytään juomakelpoisella vedellä ja Suomessa yleiset puhtausstandardit ovat korkeat.

Fresh Kiss Mist on erinomainen ihoa rauhoittava ja hoitava tuote, jota suosittelen käyttämään iholle myös pigemntoinnin jälkeen.

Tiedän, että maailmalla määrätään pigmentoinnin jälkihoitoon erilaisia mikrobivoiteita. Meillä nämä eivät siis ole tarpeellisia. Sen sijaan olen itse kokenut erittäin hyödylliseksi Xylitol-pitoisen hoitonesteen käytön. Hoitotilanteessa käytän Xylitol-pitoista hoitonestettä värin puhdistamiseen iholta ja samaa nestettä suosittelen kotihoitoon kaikille, joilla iho on herkästi reagoiva tai punoittava. Tämän nesteen ansiosta on pigmentointujen päänahkojen jälkipunoitus sekä reagointi vähentynyt merkittävästi.

Pigmentointien tekemisessä tapahtuu siis uudistuksia vaikka samalla itse koen, että varsinaiset tekemisen menetelmät ovatkin vuosien saatossa vakiintuneet. Vakiintuneet menetelmät sekä toimintatavat tuovat toisaalta tekemiseen rutiineja, joiden ansiosta on helppo keskittyä yksittäisiin asioihin sekä tietysti asiakkaan tilanteen erilaisuuksiin. Kahta samanlaista päänahkaa ei ole olemassa ja sehän juuri tekeekin päänahan pigmentointien tekemisestä niin mielenkiintoista. Mikäli sinulla on kysyttävää pigmentoinneista ota rohkeasti yhteyttä.

Koululaisten hiihtolomaviikkoa vietetään Turussa tänä vuonna hyvin talvisessa tunnelmassa. Näiden lumien keskellä on hyvä jo haaveilla kevään tulosta! Ihanaa helmikuuta kaikille❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s