Mielessäni juhannustaikoja…

IMG_0731Voisimmepa taikoa – juhannuksen yötön yö olisi siihen oivallista aikaa. Minullakin olisi mielessä muutama oivallinen taika, jolla saisi napsauttamalla järjestykseen isoja asioita ja monta ihmistä onnelliseksi.  Uskoisin ettei Noita Nokinenän kaltainen, luudalla heiluva akka pelästyttäisi ketää juhannusyönä tai siis ei ainakaan siellä missä minä vaikutan juhannusyönä. Luultavasti ajateltaisiin vain, että jollain on tavallista hauskemmat juhla juomat.

Suomessa juhannuksen kansanperinteeseen liittyvät oleellisesti juhannustaiat. Meille tunnetuin on varmasti kedon kukkien kerääminen tyynyn alle, avomiehen selvittämiseksi. Yleisesti juhannustaiat liittyvätkin juuri naimaonneen, aviomieheen eikä ihme, onhan juhannus myös hedelmällisyyden juhla. Melkoista juhlimisen vapautta antaa sekin, että useimmat juhannustaiat tehdään nimenomaan alasti luonnossa. Harmittaa kun kerroin ranskalaiselle Lindalle, Dubain messuilla, suomalaisesta juhannuksesta ja unohdin juuri nämä hullun hauskat taiat. Olisihan hän helpommin ymmärtänyt etten voi jättää tätä kokematta ja saapua seminaariin Ranskaan. Kertomani suomalainen juhannus oli paljon tylsempi.

Jos siis näet juhannusyönä alastoman neidon kurkkivan kaivoon tai lähteeseen, tiedät hänen katsovan tulevaa puolisoaan. Pellolla alastomana, ojanpohjia juokseva neito on samalla matkalla ja yhdeksännessä ojassa tulee tuleva puoliso vastaan. Alastomana kedolla kieriminen juhannusyönä parantaa naimaonnea ja puupinoon peruttaminen juhannussaunasta kertoo tulevasta rakastajasta sen, saako hänet täysin omaksi vai onko hän varattu tai leski. Juhannuskokon savun ja kaatumissuunnan tiedetään kertovan seuraavan naimisiin menijän ja lempeään voi nostaa hyppimällä kokon savun yli.

Jos ottaisin varman päälle, kiertelisin koko juhannusyön alastomana luonnossa, kurkkisin lampeen tai mereen, kiertäisin kiviä ja ojia ja tietenkin keräisin kukkia. Saunasta peruuttaisin puupinoon ja jalkaani laittaisin vain vasemman sukan väärinpäin.  Jonkun taianhan olisi näin jo onnistuttava. Alastoman minun rinnalla, Noita Nokinenä olisi sitten kuin kuka tahansa väsynyt juhannuksen juhlija, jonka meikit on levällään ja vaatteeet hassusti, luutakin voisi saada selityksen helposti. Jään vielä pohtimaan, uskallanko katsoa tulevaisuuteen ja haluanko nostattaa lempeäni, naimaonnenkin kanssa täytyy olla tarkkana. Toisaalta Noita Nokinenänä voisin tehdä ihmetekoja vallan muulla alalla kuin rakkauden saralla.

Rentoa ja nautinnollista Juhannusta kaikille – annetaan kaikkien kukkien kukkia ja tehdään juhannustaikoja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s