”Pakkoruotsin” tilalle ”pakkoyrittäjyys”

Kielten opiskelu on kehittävää, senhän tietää kaikki. Nuorisolle ei tarvitse edes kepittää tuota kielitaitoasiaa, sillä jo alakouluikäiset selviää melko monimutkaisistakin englanninkielisistä  viesteistä, tietokoneruudulta luettuna. Kielitaidon merkitys on kasvanut ja monipuolista kielitaitoa arvostetaankin työelämässä paljon. Kielten opetus on sekin kehittynyt ja koulussa voi nykyään oppia jopa puhumaan, eikä vaan pelkäämään virheitä.

Pakolla ei opi ainakaan kieliä siksi ehdotan, että kaukaisuudesta tuleva ruotsinkielen opiskelupakko poistettaisiin ja kielten opiskeluun lähinnä motivoitaisiin. Lahjakkaille tarjottaisiin mahdollisuus opiskella useita kieliä, mutta naapuri maastamme Ruotsista mallia ottaen voisi lahjattomat keskittyä erinomaisen englanninkielen taidon opiskeluun. Kenenkään panoksia ei näin hukattaisi, ei opiskelijan eikä opettajan.

Yhteiskunnallisesti merkittävämpää olisi vaikka ”pakkoyrittäjyys”. Jokainen kun joutuisi työelämässä suorittamaan pakollisen yrittäjyysvaiheen niin kylläpä saisimme asenteita Suomessa nopeasti uuteen uskoon. Kun jokainen sitten vuorollaaan huomaisi ettei yrittäjällä toteudu tuo  ” ei ne suuret tulot vaan pienet menot”-lause vaan yrittäjän ainoa toivo on niissä suurissa tuloissa. Yrittäjän kukkarollahan viihtyy erinomaisesti muutkin kuin verokarhu. On mainosmyyjää joka tarjoa erinomaista näkyvyyttä, antimainosmies, joka estää mainosmyyjien yhteydenotot. Työterveyshuolto joka auliisti tekee selontekoja ja suunnitelmia sekä tutkimuksia ilman perusteit aja monta muuta innokasta kädenojentajaa,  ihan yrittäjän parhaaksi. Palkkatyössä viihtyminen lisääntyisi huimasti, asenteet työtä ja esimiestä kohtaan paranisivat ja yrittämistä arvostettaisiin. Yrittäjiksi jäisivät varmasti vain tällaiset työhullut, hölmön onnelliset sekä ne joilla ei ole vaihtoehtoa. Uskoisin, että palkkatöissä käytäisiin sen jälkeen jopa niin mielellään, että  lomaltakin palattaisiin töihin ilman että siitä tarvitsisi maksaa erityiskorvausta. Tällainen tervehdyttäminen  parantaisi Suomen asemaa maailmalla ja välttäisimme Kreikan linjan. Toisaalta Kreikassa on saanut erityiskorvauksen mm. ajoissa töihin saapumisesta ja käsienpesemisestä eli onneksi tuohon on vielä matkaa…

martinsiltaEilen lenkillä pohdin maailman muuttumista…  kun juoksee Martinsillan alikulusta kohti uutta Myllysiltaa voi ajatella siirtyvänsä entisajasta nykyaikaan. Synkkä, hämärä ja virtsanhajuinen Martin alikulku on muisto vain, kun pääsee Myllysillan alle missä hohtaa rosterinkirkaspelti ja hehkuvat valot. Niin on siis maailma muuttunut, että jopa siltojen alla elävillä on erilaista – onko se siis parempaa ja luxusta?

Seuraavassa kirjoituksessa kerron ripsienpidennysten vaihtoehdoista. Meillä Bravassa on nyt vaihtoehto ripsiliimalle herkistyneille ja heille ketkä eivät halua ripsiinsä mitään ylimääräistä… jäädään kuulolle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s