Hyvää Itsenäisyyspäivää

latausOn aika juhlia liki satavuotiasta kotimaatamme.

Itsenäinen Suomi ei onneksi ole meille suomalaisille itsestään selvyys – hyvä niin, me tunnemme juuremme ja taustamme ja siksi osaamme olla kiitollisia meidän kaikkien puolesta taistelleille. Omat juureni muistan parhaiten mummuni tarinoista. Hänen lapsuuttaan oli värittänyt jo sisällissota, jossa hänen isänsä oli taistellut punaisten puolella. Tuosta sodasta ja kahtia revityistä suomalaisista mummullani oli vahvoja muistoja ja jotkut muistoista vaikuttivat hänen loppuelämäänsä. Toisen maailmansodan alettua koko Suomi muodosti kuitenkin yhtenäisen rintaman ja siinä jouduttiin hautamaan vanhat muistot. Isoisäni joutui sotaan ja kaikki mahdollinen tarvittava vietiin rintamalle. Sodan alettua myös vaarini isän kuljetusliikkeen kaikki autot joutuivat sotaan ja kotirintamallla tehtiin kaikkensa sotilaiden auttamiseksi. Moni nuori elämä katkesi liian aikaisin ja monen elämä haavoittui loppuiäksi.  Itsenäisyytemme vaati veronsa ja niin sodan jälkeen aloitettiin monintavoin alusta, rakentamaan ehompaa Suomea. Onneksi olen saanut kuunnella mummuni tarinoita, sisällissodasta ja itsenäisyystaistoistamme. Osaan olla kiitollinen juuristani. Vielä on mahdollista kuulla itsenäisyystaisteluissamme mukana olleita – heitä kuunnellessa voi kuulla viisaita sanoja menneisyydestä ja nykyelämästä.

Tunnelmallista Itsenäisyyspäivää kaikille!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s