Vuosi takana Korona-todellisuutta

Vuosi sitten ei kukaan arvannut mitä tulisi tapahtumaan Korona todellisuudessa. Useimpien mielestä tämä on varmasti erinomainen juttu ja voin vain arvailla kuinka moni yrittäjä olisikaan laittanut pillit pussiin heti alussa, jos tulevaisuus olisi ollut tiedossa. Selvitty on, kuitenkin, vuosi Koronan kanssa. Kiitos tästä kuuluu myös Bravan uskollisille asiakkaille.

Mitä vuosi on tuonut tullessaan…

Minun Korona-arjessani päänahan pigmentoinnit ovat lisääntyneet merkittävästi. Mukava juttu sinänsä, sillä tämän erityistaidon opettelu on vienyt minulta vuosia. Alkuun pääseminen vei aikoinaan aikansa ja pelkästään värin kiinnittyminen päähän oli haasteellista. Sitten oli aika opetella pisteiden kokoa, pisteiden sijoittelua ja pistojen määrän sopivuutta sekä erilaisia pisto- ja rullaustekniikoita. Opettelu on ikuista ja niin tässäkin, aina voi kehittyä. Tämän vuoden aikana olen selkeyttänyt ainakin ilmaisuani pigmentoinnin suunnittelun yhteydessä. Ilmaisu ”luonnollinen” vaatii nykyään tarkan määritelmän siitä kenen ”luonnollisesta” puhutaan, minun vai asiakkaan. Työnä pigmentointien tekeminen on loputtoman kiinnostavaa, sillä samanlaista hiusrajaa, sänkeä, päätä, ihoa, asiakasta tai hiusta ei tunnu olevan. Se on tietysti hieno juttu, joka tekee työstä antoisan. Minulla on ollut lukuisia asiakkaita, joille on tehty siirre FUT (Strip) menetelmällä. tällöin takaraivolle jää melko näkyvä arpi. Kuvassa yksi arven tatuointi tältä keväältä.

Brava- pääänahan pigmentointi. Päänahan arven pigmentointi. Kuvat ennen ja jälkeen sekä suurennus pigmentoinnista
FUT – menetelmän jälkeinen arven pigmentointi – ennen, jälkeen ja suurennos pigmentoinnista

Toinen merkittävä muutos on koulutusten lisääntyminen ja kaiken koulutustoiminnan siirtyminen verkkoon. Tulevaisuus filmitähtenä ei koskaan ole ollut haaveissani, oikeastaan päinvastoin. Etäkoulutusten myötä myös monenlaiset koulutus- ja mainosvideot on arkipäivää. Koskaan en olisi uskonut, että saisin puhuttua raaka-aineista kertovan 25 minuutin video kolmannella yrityksellä valmiiksi. Kokemus tuo varmuutta, tässäkin asiassa.

Brava-kouluttaja Karoliina Saarinen
Skin Candy hahmona mukana monissa kuvissa ja videoissa

Kolmantena merkittävänä muutoksena voin mainita koko henkilökunnan ja asiakkaiden ulkonäkö-muutoksen. Olisinko koskaan voinut uskoa Japanissa niin tuttujen maskien olevan joskus arkisia meillekin. Yli puoli vuotta takana, arkea koko päivän maskilla. Onneksi on käyttökokemusta edellisestä ammatista, hyvät ihonhoitotuotteet ja ihoa suojaavat meikit. Maski on pop ja pian myös lain mukaan pakollinen!

Brava - Korona ajan siivous ja maskit
Päivittäinen puhdistus ja työilme – maskit olleet arkipäivää puoli vuotta asiakaspalvelussa

Hoitolassa on tietysti puhaltaneet uudistusten tuulet. Olemme sisustaneet Bravan Candying-hoitolaksi tapetein ja hempein sisustein. Nyt on kaikki turha siivottu hempeän, lempeän vaaleanpunaisen tieltä. Viihtyisää todellakin, mietin usein aamuisin. Varsinaisen odotusaulan lisäksi meillä on nyt myös taka-aula, johon voimme tarvittaessa ohjata asiakkaan odottamaan. Näin asiakkaat välttävät kontakteja. Olemme kiitelleet hoitolamme hulppeita 100 neliön tiloja, kolmelle hoitajalle ja heidän asiakkaille juurikin sopivan väljää, näin Korona-aikana.

Brava Candying hoitola. Skin Candy näkyy meillä nyt myös sisustuksessa
Candying-hoitolamme uutta ilmettä

Meitä on edelleen kolme, Arjan siirryttyä muualle. Joukkoomme liittyi ihana Tessa Ruusunen maaliskuun alussa. Tessa on valmistunut Cidesco-diplomikosmetologiksi Turun Kosmetologikoulusta. Hän tekee kasvo- ja jalkahoitoja Candyingiä sekä Candy Brows ripsien- ja kulmien laminointeja sekä Henna-värjäyksiä.

Brava - Tessa Ruusunen
Tessa Ruusunen – mukaan Bravaan maaliskuussa

Useimmat tuntevat hoitolamme Hennan kynsientekijänä, mutta vuosien kouluttautuminen on kehittänyt hänen ammattitaitoaan kehon huollon puolelle. Hierojan ja lymfahoitajan tutkintojen lisäksi hänellä on lukuisia muitakin koulutuksia ja hänellä on todellakin paloa tulla kehonhuollon ammattilaiseksi. Hieronta on monesti riittämätöntä kehon ongelmien hoidossa, mutta yhdistämällä siihen liikeohjauksen saadaan jo enemmän aikaiseksi. Hennalla on koulutus myös ekspressiivisen taideterapia ohjauksesta ja näin terapeuttisen liikkeen etsimiseen monin eri keinoin. Suosittelen lämpimästi erilaisissa kehon ongelmissa.

Brava - ekspressiivinen  taideterapian ohjaus

Bravan on tallella Turun kattojen yllä – meitä ei Korona kaada, korkeintaan heiluttaa. Kun joskus voimme painaa todellista kaasua, olemme valmiita! Kevät tervetuloa, kaikilla Korona-mausteilla, jos niin on pakko.

Brava - Korona keinuttaa vaan ei kaada
Kevät aurinko, tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s