MIten CANDYING JA XYLITOL auttaa kuivaa ja oireilevaa ihoa?

Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa miksi Xylitol-pitoinen karvanpoistomassa on todellakin jotain erilaista. Olkoon tämä päänavaus tositarinoille Skin Candyn maailmasta, tästä minulla on paljon kirjoitettavaa. Mielestäni Candying on parasta mahdollista ihonhoitoa kuivalle iholle ja atoopikoille, jos mietit miksi kannattaa lukea tämä!

Jos katsot mielummin videota, kuulet Xylitolista myös täältä

Candying muistuttaa tehtynä perinteistä sokerointia, mutta se on kuitenkin paljon enemmän. Candying poistaa karvat ja hoitaa samalla tehokasta ihonhoitoa..

Candyingissä iholle levitettävässä massassa on joukossa Xylitolia, jonka ihonhoidolliset ominaisuudet ovat kiistattomat. Xylitol kosteuttaa ihoa ja antiseptisena aineena se tasapainottaa ihon pinnan normaalifloraa sekä vähentää tulehduksen mahdollisuutta karvanpoiston yhteydessä ja sen jälkeen. Xylitolin paras vaikutus on kuitenkin sen vaikutus ihon pinnan rakenteeseen. On todistettu, että Xylitolin levittäminen iholle lisää filaggrin proteiinin määrää ihossa. Tämä valkuaisaine on ihon sarveiskerroksen läpäisyesteen eli ”suojamuurin” tärkein vahvistava rakennusaine. Se estää kosteuden haihtumista ihosta mutta myös vieraisen aineiden imeytymisen ihoon. Filaggrinilla on tärkeä vaikutus myös ihon luonnolliseen kosteustekijään eli Natural Moisture Factoriin. Sarveiskerroksen soluihin jäävä filaggrin nimittäin hajoaa (hydrolysoituu) aminohapoiksi, jotka synnyttävät NMF-tekijän. NMF taas vaikuttaa siihen, miten hyvin iho pystyy sitomaan kosteutta atmosfääristä ja ihon alemmista kerroksista sekä miten hyvin se pystyy säilyttämään kosteuden.

Atoopikon kuivalle iholle Candyigillä ja Xylitolilla saadaan todellista helpostusta. Ensinnäkin monet atoopikoista kärsivät geneettisestä filaggrinin vähyydestä ja näin ihon pinta merkittävästi läpäisevämpi, haihduttavampia sekä kokonaisuudessaan myös kuivempi. Xylitolin positiivinen vaikutus filagriiniin vaikuttaa jo tähän ongelmaan, mutta parempaa on vielä luvassa. Aiemmin nimittäin luultiin nimenomaan kuivuuden aiheuttava atoopikkojen iho-oireet, mutta nyt tutkimuksista löydetty myös toinen merkittävä tekijä. Tutkimuksissa on osoitettu, että noin 90% atoopikoista on iholla bakteerikolonisaatio, joka tuottaa iholle näkymättömän biofilmin. Tämä biofilmi tukkii ihon hikirauhaset ja aiheuttaa ihossa tulehdusta ja kutinaa. Candying-hoidolla ja Xylitolilla voidaan vähentää kolonisaatiota ja tasapainoittaa normaaliflooraa. Tärkeää on muistaa, että jokaisella meistä on iholla mikrobeja (bakteereja, sieniä ja viruksia) ja ne muodostavatkin hyödyllisen sekä ihoa suojaavan normaaliflooran. Ongelmia muodostuu vasta kun mikrobeista (yleisimmin Stafylococcus aureus) muodostuu epäterveitä kasvustoja, joita kutsutaan kolonisaatioiksi. Terve iho pystyy estämään näiden muodostumisen, mutta atooppinen iho ei.

Candyingissa ihoa kuoritaan hellävaraisesti Xylitol-pitoisella Skin Candy massalla. Candying poistaa ihon pinnalta sarveistuneet ihosolut sekä ohentaa ihon pinnan happovaippaa. Tämä jo rauhoittaa atooppista ihoa, koska se vähentää kolonisaatiota ihossa. Kun Candying-hoidon päätteeksi iholle levitetään Xylitol-pitoista voidetta ja tarvittaessa Xylitol-pitoista rauhoittavaa hoitonestettä saadaan aikaan todellinen atooppisen ihon hoitovaikutus. Xylitol on luonnostaa antiseptinen aine, joka vähentää mikrobeja iholla. Koska Xylitol ei tapa mikrobeja vaan estää niiden kasvamisen, mikrobit eivät tule sille resistentiksi kuten monille antiseptisille aineille. Xylitol ei myöskään kuivata ihoa muiden antiseptisten aineiden tavoin.

Candying-hoidon jälkeen tulee ihoa suojata erityisen hyvin, koska ihon happovaippa on ohentunut. Tämä mikroskooppisen ohut kerros sisältää myös ihon ensimmäisen luontaisen UV-suojan eli myös auringolta on suojauduttava paremmin Candying-hoidon jälkeen. Huolellinen ihon rasvaaminen hoidon jälkeen kotona pidentää pehmeän ihon tunnetta ja näin Candyingin jälkeisestä silkkisen tuntuisesta ihosta voi nauttia pidempään.

Body Lotion Caramel-voidetta saa myös 50 ml kokeilupakkauksessa❤️

Kotiin suosittelen ehdottomasti Xylitol-pitoista Body Lotion Caramelia. Tämä karkin tuoksuinen hoitovoide on kaikkien kuivaihoisten, atoopikkojen ja pehmeää ihoa tavoittelevien luottotuote. Olisipa vastaavaa ollut tarjolla, kun oman atoopikko-poikani kanssa tappelin rasvaamisesta. Lapsella kun oli pettämätön peruste, miksi perusvoiderasvaus oli vastenmielistä: ”Äiti, en voi joka yö nukkua pahan hajuisena!”. Caramel body Lotionia olisi lapsi levitellyt itse, mielissään.

Uuden vuoden sanotaan tuovan mukanaan uusia tuulia. Minulle se antoi kimmokkeen jatkaa näitä hyviä vanhoja juttuja, kuten tätä blogia. Uuttakin on kuitenkin tulossa, sen lupaan❤️. Ihanaa tammikuuta kaikille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s